Sayfalar

Kaplıca ve Termal Otelleri Sosyal Medya

16 Şubat 2013 Cumartesi Günü Yazıldı;.

KAPLICALARDAN FAYDALANMA ŞEKLİ
 
·Kaplıca Mevsimi: Bölgenin çevre şartları dikkate alınarak saptanır. Genellikle devletimizde belirlenmiş kaplıca ve içmecelerin sezonu 15 Mayıs - 15 Eylül arasıdır.
 
·Kaplıcalarda İyileştirme Süresi (Kür): Lüzumlu yararı elde etmek için 3 haftalık 1 iyileştirme ve minumum 21 banyo tavsiye edilir.
 
·Banyo vakti ve Süreler: Banyoya giriş yapmadan öncelikli olarak; küçük ve büyük Abdest gerçekleştirmek, banyoda hareketsiz durmak icap eder. Banyodan çıktıktan sonra da; havlu ile kurulanılmaz, havlu ya da bornoza bürünülür, ılık gözde (odada) 1 Saat kadar uzanılır. Bu süre içinde, vücut terler. Sonra giyinilir ve 60 dakika kadar daha fazla benzer odada oyalanılır.
 
·1.ci Banyo; sabah kahvaltısından evvelce aç karnına yahut il yemekten (kahvaltıdan) 1 saat sonra,
 
·İkinci Banyo; akşam ziyafetinden 2 saat evvelce elde edilmesi halinde maksimal aşama yarar sağlanır.
 
·Banyoda durma müddeti: ilk Gün on dk; bir sonrakilerde ise, hasta olanın yapısına ve hastalığa nazaran, oniki-20 Dakika içerisindedir.
 
·İçme Kürü: Kronik hastalıklarda tavsiye edilir. Vakti üç-altı hafta olmalıdır. Birinci gün; aç karnına bir kerede altı Su bardağı (1.5 l); ondan itibarenki vakitler; sabah, öğle ve akşam ziyafetlerinden yarım saat öncelikli olarak 2'şer su bardağı içilir.
 
Hastalıklar
 
·Böbrek ve idrar yolları marazlıkları: Davamlı (kronik) ve ödemsiz böbrek iltihabları, mesane iltihabı, idrar taşlarıyla alakalı rahatsızlıklarda; karbonatlı, hidrokarbonatlı sulardan yararlanılır. Bu suların prostata iyi geldiği kararlaştırılmıştır.
 
·Cilt Marazlıkları: Bütün deri hastalıklarında; tuzlu, kükürtlü ve balçıklı sulardan menfaatlenilir.
 
·Hormonel hastalıklar: Bu rahatsızlıklara, airwaves-aktiviteli Sular güzel gelir.
 
·Göz Rahatsızlıkları: Kükürtlü ve iyotlu sulardan faydalanılır.
 
·kadın rahatsızlıkları: Bu bahiste hekim tavsiyesi bulunmadan kaplıca iyileştirmesi gerçekleştirilmesi gerçek olmaz. Ateşli kadın hastalıklarında ve hamile hanımlarda ılıca terapisi aşırı itinalı ve kesin olarak doktor gözetiminde gerçekleştirilmesinde fayda vardır. Adı geçenlerin dışında Aybaşı rahatsızlıkları, davamlı (kronik) rahim rahatsızlıklarında; sülfürlü (kükürtlü), killi ve radio-aktiviteli sulardan yararlanılır.
 
·Kalp ve kan dolaşımı rahatsızlıkları: İleri derecede kalp, kan dolaşımı ve damar sertliği de ılıca iyileştirmesi yapılmaz. Öbürleri için tuzlu, iyotlu ve radio-aktiviteli sulardan faydalanılır.
 
·Mide ve bağırsak marazlıkları: Ağır mide nezlesi, mide tümörü, sifilitik gastrit ve pilor sıkışmalarında ılıcalardan yararlanılmaz. Davamlı (kronik) gastrit, kronik bağırsak nezlesi, bağırsak gazları, hazımsızlık ve sürekli (kronik) kabızlıklarda ise; hidrokarbonatlı, sülfatlı sulardan menfaatlenilir.
 
·Romatizmal rahatsızlıklar: Akut ve ateşli romatizmada, kaplıca iyileştirmesi uygulanmaz. Sürekli (kronik) romatizmada ise; tuzlu, karbonatlı, sülfatlı, kükürtlü, car radio-aktiviteli ve balçıklı sulardan yararlanılır.
 
·Safra kesesi ve Karaciğer marazlıkları: Safra kesesi, karaciğer, pankreas rahatsızlıklarında; karbonatlı, hidrokarbonatlı ve sülfatlı sulardan yararlanılır. İleri safhadaki Siroz'da kullanılmaz.
 
·Sinir yapısı rahatsızlıkları: Siyatik, lumbago, nevralji, nevrasteni, psikasteni ve nevroz gibi sinir marazlıklarında; tuzlu, çamurlu ve stereo-aktiviteli sulardan menfaatlenilir.
 
·Teneffüs yöntemi hastalıkları: Astım, bronşit gibi teneffüs yöntemi hastalıklarında; tuzlu, iyotlu ve kükürtlü sulardan faydalanılır. ileri derecedeki verem, damar sertliği ve kalp marazlıklarında kullanılmaz.
 
Şeker hastalığı: Sodyum bikarbonatlı sulardan faydalanılır.
 

http://www.artbreak.com/kaplicatatilibi
http://serato.com/user/kaplicatatilibiz/profile
http://www.playedonline.com/users/kaplicatatili
http://swom.com/people/336499-kaplica-tatili
http://drupalfund.us/users/stuart-bundgaard
http://www.youthministry.com/user/kaplicatatili
http://tinychat.com/kaplicatatili
http://bleacherreport.com/users/2012871-kaplica-tatili
http://www.popscreen.com/kaplicatatili
http://ebookee.org/user/kaplicatatili
http://www.streetarticles.com/about/kaplicatatilibiz/182263
http://hpr1.com/member/642359/
http://www.mycandylove.com/profil/kaplicatatili
http://games.darbhanga.net/index.php?params=profile/view/80883/
http://www.bookjetty.com/kaplicatatili
http://lamula.pe/members/kaplicatatili/profile/
http://www.fiql.com/members/kaplicatat
http://www.martiangames.com/index.php?params=profile/view/99116/

0 yorum: