Sayfalar

Kaplıca Sektörü İlerlerdi

16 Şubat 2013 Cumartesi Günü Yazıldı;.

ILICALARDAN FAYDALANMA ŞEKLİ
 
·Ilıca Mevsimi: Bölgenin hava şartları hesaba katılarak saptanır. Çoğunlukla yurdumuzda kurulmuş ılıca ve içmelerin dönemi 15 Mayıs - 15 Eylül ortasıdır.
 
·Ilıcalarda Terapi Zamanı (Kür): Lüzumlu faydayı temin etmek için 3 haftalık 1 terapi ve en düşük 21 banyo tavsiye edilir.
 
·Banyo anı ve Müddetler: Banyoya başlamadan önce; küçük ve büyük Abdest meydana getirmek, banyoda durağan durmak lazımdır. Banyodan çıktıktan daha sonra da; silinilmez, havlu ya da bornoza bürünülür, ılık odada 1 Saat kadar yatılır. Bu süre içinde, vücut ter atar. Sonra giyinilir ve 60 dakika dek daha fazla benzer salonda beklenir.
 
·Birinci Banyo; il yemekten (kahvaltıdan) önce aç karnına veya sabah kahvaltısından 1 saat daha sonra,
 
·2.ci Banyo; akşam ziyafetinden 120 dakika başta edinmesi durumunda maksimum derece fayda temin edilir.
 
·Banyoda kalma süresi: birinci Gün on dakika; daha sonradakilerde ise, hasta kişinin bünyesine ve marazlığa nazaran, oniki-yirmi Dakika içerisindedir.
 
·İçme Kürü: Sürekli (kronik) hastalıklarda öğütlenir. Vakti 3-altı hafta bulunmalıdır. Birinci gün; aç karnına bir kerede altı Su bardağı (bir.beş l); sonradanki vakitler; sabah, öğle ve akşam yemeklerinden yarım saat ilk olarak 2'şer su bardağı içilir.
 
HASTALIKLAR
 
·Böbrek ve idrar yolları rahatsızlıkları: Sürekli (kronik) ve ödemsiz böbrek iltihabları, mesane iltihabı, idrar taşlarıyla alakadar rahatsızlıklarda; karbonatlı, hidrokarbonatlı sulardan yararlanılır. Bu suların prostata yaradığı tespit edilmiştir.
 
·Deri Rahatsızlıkları: Bütün ten marazlıklarında; tuzlu, sülfürlü (kükürtlü) ve çamurlu sulardan yararlanılır.
 
·Hormonel rahatsızlıklar: Bu marazlıklara, airwaves-aktiviteli Sular iyi gelir.
 
·Göz Marazlıkları: Sülfürlü (kükürtlü) ve iyotlu sulardan istifade edilir.
 
·kız marazlıkları: Bu mevzuda doktor önerisi bulunmadan ılıca terapisi ifa edilmesi doğru olmaz. Ateşli kadın hastalıklarında ve gebe kızlarda ılıca tedavisi aşırı derece tadbirli ve kesin olarak doktor gözetiminde uygulamasında fayda vardır. Bahsi geçenlerin ötesinde Aybaşı rahatsızlıkları, davamlı (kronik) rahim rahatsızlıklarında; sülfürlü (kükürtlü), balçıklı ve airwaves-aktiviteli sulardan yararlanılır.
 
·Kalp ve kan dolaşımı hastalıkları: İleri derecede kalp, kan dolaşımı ve damar sertliği de kaplıca tedavisi gerçekleştirilmez. Öbürleri için tuzlu, iyotlu ve radio-aktiviteli sulardan menfaatlenilir.
 
·Mide ve bağırsak hastalıkları: Ağır mide nezlesi, mide tümörü, sifilitik gastrit ve pilor sıkışmalarında kaplıcalardan faydalanılmaz. Sürekli (kronik) gastrit, davamlı (kronik) bağırsak nezlesi, bağırsak gazları, hazımsızlık ve davamlı (kronik) kabızlıklarda ise; hidrokarbonatlı, sülfatlı sulardan faydalanılır.
 
·Romatizmal rahatsızlıklar: Aşırı ve ateşli romatizmada, kaplıca terapisi ifa edilmez. Kronik romatizmada ise; tuzlu, karbonatlı, sülfatlı, kükürtlü, stereo-aktiviteli ve balçıklı sulardan yararlanılır.
 
·Safra kesesi ve Karaciğer rahatsızlıkları: Safra kesesi, karaciğer, pankreas marazlıklarında; karbonatlı, hidrokarbonatlı ve sülfatlı sulardan yararlanılır. ilerki safhadaki Siroz'da kullanılmaz.
 
·Sinir düzeneği hastalıkları: Siyatik, lumbago, nevralji, nevrasteni, psikasteni ve nevroz gibi sinir marazlıklarında; tuzlu, çamurlu ve airwaves-aktiviteli sulardan menfaatlenilir.
 
·Solunum yolu marazlıkları: Astım, bronşit gibi teneffüs yöntemi rahatsızlıklarında; tuzlu, iyotlu ve sülfürlü (kükürtlü) sulardan yararlanılır. İleri derecedeki verem, damar sertliği ve kalp marazlıklarında kullanılmaz.
 
Şeker marazlığı: Sodyum bikarbonatlı sulardan faydalanılır.
 

http://www.sailingbuddys.com/community/events/viewevent/33979-Kapl%C4%B1ca+Otelleri.html
http://www.autogridz.com/community/events/viewevent/15479-Kapl%C4%B1ca+Otelleri.html
http://enexpress.net/kaplicatatili/kapl-ca-otelleri-1
http://www.skillshare.com/Kaplca-Otelleri/2125918794
http://www.fizzlive.com/member/105210/blog/view/44898/
http://www.hasenchat.net/blogs/95083/180705/kapl-ca-otelleri
http://bookmarkshut.info/blogs/138209/178526/kapl-ca-otelleri
http://www.fooditud.com/blogs/83478/118118/kapl-ca-otelleri
http://indimusic.tv/blogs/entry/Kapl-ca-Otelleri
http://www.social.search.travel/blogs/50533/135248/kapl-ca-otelleri
http://perfectsoul.com/blogs/entry/Kapl-ca-Otelleri
http://www.puretalkradioonline.com/blogs/entry/-termal-kapl-calar-termal-kapl-ca-otelleri-termal-kapl-calar-n-faydalar-termal-kapl-ca-turlar-termal-kapl-calar-bolu-termal-kapl-ca-bayramda-kapl-ca-tatili
http://member.marketingbodz.com/blogs/entry/Kapl-ca-Otelleri
http://www.gorgeousgeekdating.com/blogs/entry/Kaplıca-Otelleri
http://disciplesconnections.com/blogs/entry/Kapl-ca-Otelleri
http://www.dailystrength.org/people/2524582/journal/5565082
http://columbusbbw.com/activity/p/1090117/
http://pentecostalismonline.com/activity/p/638551/
http://inforaise.net/activity/p/559032/
http://poincianagirlscouts.com/girls_portal/activity/p/500110/
http://getfitowasso.com/activity/p/731830/
http://www.23hq.com/kaplicatatili/story/9615501
http://satisfactionevent.com/activity/p/296949/

0 yorum: